UEFA zamietla sťažnosti Realu Madrid aj FC Barcelona

02.05.2011 Celý región

Ilustračné foto. Foto: SITA/APNYON 2. mája (WEBNOVINY) - Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) v pondelok zamietla sťažnosti španielskych veľkoklubov Realu Madrid a FC Barcelona po ich minulotýždňovom vzájomnom dueli v semifinále Ligy majstrov 2010/2011.

Katalánci vyhrali na pôde súpera 2:0 a pred utorňajšou odvetou sú bližšie k vytúženému postupu do londýnskeho finále vo Wembley.

Madridčania požiadali disciplinárku o sankcie pre trojicu z FC Barcelona Daniela Alvesa, Pedra Rodrígueza a Sergia Busquetsa za simulovanie a predstieranie zranení. Real tiež chcel zrušiť červenú kartu, ktorú dostal defenzívny stredopoliar \"bieleho baletu\" Pepe.

Barcelončania žiadali potrestať trénera \"bieleho baletu\" Josého Mourinha za jeho pozápasové komentáre o protežovaní Barcy a o prepojení \"blaugranas\" na Európsku futbalovú úniu. \"UEFA sa nebude zaoberať sťažnosťami a protestami FC Barcelona a Realu Madrid,\" uvádza sa v oficiálnom stanovisku najvyššej európskej futbalovej inštancie.
 

Vyberte región